Interessant og spennende linje

Martine Solvold Hauan er en av elevene på vår linje Naturbruk med energi- og miljøfag. Martine er selv født og oppvokst på gård, og hun brenner for bærekraftig utvikling innen norsk matproduksjon.

Martine Solvold Hauan forteller om en spennende og variert skolehverdag. Her fra en praksisperiode hos Sør-Helgeland Landbrukskontor.

– Bærekraftig matproduksjon er svært viktig for meg, og jeg vil nok ta et studieløp senere som gjør at jeg kan jobbe med det. Da er energi- og miljøfag et godt utgangspunkt. Her har vi spennende og interessante fag med stort fokus på akkurat dette. Samtidig blir det mer og mer fokus på bærekraftig utvikling, i alle fag og yrker. Sånn sett vil fagene vi har være nyttig uansett hva jeg velger videre, forteller Martine.

Hun valgte å studere på Val fordi hun hadde hørt så mye bra om skolen, og hun angrer ikke på valget. Hun forteller om varierte skoledager der elevene holder på med mye forskjellig.

– Dette passer midt i blinken for meg. Her får vi et innblikk både husdyrfag, skogbruk og akvakultur, samtidig har vi hatt spennende prosjekt som har omfattet både å bygge egen vindmølle, akvaponianlegg og grønnsakshage, starte ungdomsbedrift og bedriftsbesøk til relevante bedrifter. Selv om vi har mye praksis, er det litt mer teori hos oss enn på de andre linjene på Val, og studiet er lagt til rette for de som ønsker å studere videre etter videregående, avslutter Martine som oppfordrer alle nysgjerrige til å ta kontakt med skolen eller besøke nettsidene for å finne ut mer om hvilke tilbud Val har.

Les mer om Naturbruk med energi- og miljøfag her.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Telegram
Hopp rett ned til innholdet