Studieforberedende naturbruk med spesiell studiekompetanse la grunnlaget for videre utdanning

Adele Lagesen la grunnlaget for eviglange vennskap og veterinærutdannelse ved Val videregående skole.

Adele trives blant dyrene.

Nå bor hun i Kosice i Slovakia hvor hun er i sitt siste semester som student. Snart er hun ferdig utdannet veterinær. Det har Adele drømt om hele livet. Grunnlaget la hun på Val, der hun hadde studieforberedende naturbruk med spesiell studiekompetanse det siste året.

Hesteinteressert

Opprinnelig er Adele fra Trondheim, men det er en stund siden hun sist hadde bopel i trønderhovedstaden. Faktisk har det blitt ti år siden, for i 2014 begynte Adele som elev ved Val videregående skole. For den dyreinteresserte jenta var hest- og hovslagerfaglinja midt i blinken.

– Som hesteinteressert var det en drømmetilværelse på Val. Jeg fikk holde på med hest flere dager i uka, og sto fortsatt igjen med spesiell studiekompetanse som jeg trengte for å komme inn på veterinærstudiet. Skolen ble en herlig miks av fag og fritid. Det var alltid noen å være sammen med og noe å finne på. Det gjorde at jeg stortrivdes rett og slett, forteller hun. 

Ved å velge hest- og hovslagerfaglinja og Vg3 Studieforberedende naturbruk sto hun igjen med spesiell studiekompetanse, som kvalifiserte henne som søker på det etterlengtede veterinærstudiet.

Sterke vennskap

Nye og sterke vennskap har en tendens til å formes når man blir Val-elev. Det er også erfaringen til Adele. 

– Her i Slovakia deler jeg leilighet med Kristine, som jeg ble kjent med på Val. Da jeg sist var hjemme i juleferien, møtte jeg flere tidligere klassevenner fra Val. Det er vennskap jeg kommer til å ha for alltid.

Etter endt studietid kan Adele titulere seg som veterinær.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Telegram
Hopp rett ned til innholdet