Tilbyr samtlige klasser utenlandsopphold

Val skoler kan nå tilby samtlige klasser studieturer og praksisopphold i utlandet.

Det ble klart etter Val skoler nylig fikk sin akkreditering i Erasmus+ for både skolesektoren og fag- og yrkesopplæringen.

– Dette er helt unikt og betyr at alle våre klasser kan søke om studieturer og praksisopphold i utlandet. Dette vil gi mange gode opplevelser for menneskene ved Val, sier Halvor Mortensen.

Johannes Hamre fra Val vgs studerer fjærhinneproduksjon på studietur til Sør-Korea.

Han er prosjektleder ved Val skoler og er blant de som har jobbet mye med å få på plass denne akkrediteringen til Erasmus+ – EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett.

Et solid program

– Vi er enormt stolte over å være en del av Erasmus+, det største utdanningsprogrammet i verden. Vi har vært en del av programmet siden 2010 og vet hvor bra dette er. Derfor er det veldig fint å nå også være akkreditert for skolesektoren.

Erasmus+ skal bidra til kvalitet i utdanningen gjennom inkludering og mangfold. Bærekraft, digitalisering og inkludering er viktig.

– Vi ser for oss at omtrent 60 elever fra vg2 og vg3 vil ha utenlandsopphold skoleåret 2023-24, forteller prosjektlederen.

Nye samarbeid

Assisterende rektor Svanhild Øpstad, forteller at deres erfaring er at elevene lærer mye av slike prosjekt.

– Vi opplever at elever som har vært på utenlandsopphold har fått med seg faglige og kulturelle inntrykk som de tar med seg inn i fagene og som gir flere interessante diskusjoner. De får en felles opplevelse som er med på å styrke samholdet, men som også bidrar til modning og felles refleksjoner om faglige spørsmål, forteller Øpstad.

En slik tilgang til utenlandsopphold vil også bidra til å skape nye læringsmetoder og samarbeid over landegrenser, tror Halvor Mortensen.

– Jeg er sikker på at dette åpner dører for oss på en måte vi ikke har sett tidligere. Vi vil få en naturlig kobling til FoU-miljøer i andre land og få mulighet til å utvikle studietilbud sammen med utenlandske og ander norske skoler og aktører.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Telegram
Hopp rett ned til innholdet